Bangkok beleven: de leukste activiteiten en bezienswaardigheden

Tussen alle chaos en hectiek van het straatleven in Bangkok zijn ook rustige tempels, paleizen en tuinen te vinden. Wat er is te beleven in Bangkok? Alles! Maar hier een paar topattracties om mee te beginnen.

Gouden Buddha

Gouden Buddha

De Gouden Buddha staat in Chinatown en wacht, met een gewicht van 5,5 ton, geduldig op bezoekers bij de tempel.

Wat Arun

Wat Arun

De beroemde boeddhistische tempel Wat Arun is vernoemd naar Hindoegod Aruna. Kom vroeg om het licht van de zonsopkomst op magische wijze te zien weerkaatst.

Wat Pho

Wat Pho

Misschien herken je het gigantische beeld van de liggende Buddha, maar Wat Pho was ook de eerste openbare Thaise universiteit én is de geboorteplek van de Thaise massage!

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

Voltooi je tour langs de heilige tempels met de “Tempel van de Smaragdgroene Buddha]”, vernoemd naar het uit één smaragd gehouwen buddhabeeld. Alleen de koning mag het aanraken!

Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis

Koninklijk is een understatement! Laat je overweldigen door de grandeur van het Koninklijk Paleis. De bovengenoemde Wat Phra Kaew ligt ook binnen de muren!

Siam Park City

Heb je een verzetje nodig? Neem je innerlijke kind (of je echte kind) mee naar het grootste pret- en waterpark in de stad. Siam Park City is dagelijks open!

Jim Thompson House

Jim Thompson House

Zijdehandelaar Jim Thompson bouwde dit huis uit verschillende oude Thaise bouwwerken. Jim Thompson House tours zijn betaalbaar en worden regelmatig gehouden.

Wanneer gaan?

De beste tijd om Bangkok te bezoeken is tussen november en januari, bij de Thai bekend als ‘koel seizoen’. Het is nog steeds warm en vochtig, maar het is de enige tijd in het jaar dat je kans hebt om niet te zweten!

Hoe veel dagen?

Je hebt zeker 3 nachten nodig om Bangkok te ervaren, maar als het kan, ga dan liever een week. Een langere vakantie is ook de moeite waard, zodat je meer van Thailand kan zien!

Waar slapen we?

Bedenk wat voor soort trip je wil maken. Blijf je kort, dan is Rattanakosin (oud Bangkok) een goed idee, aangezien daar de meeste historische attracties zijn. Sukhumvit is levendig en stijlvol, maar wel toeristisch. Financieel district Silom verandert ’s avonds in de partybuurt. Zoek je meer stilte, boek dan een hotel in de buurt van Banglamphu.