Brussels Airport

Voordelig parkeren Brussels Airport | Voigt Travel

Adres: 1930 Zaventem, België
IATA-luchthavencode: BRU
ICAO-luchthavencode: EBBR
Alias: Luchthaven Zaventem en Brussel-Nationaal Airport

Waar ligt Brussels Airport?
Het vliegveld bevindt zich ten noordoosten van Brussel, nabij Zaventem (33.000 inwoners). Om het vliegveld te bereiken volgt u op de Brusselse Ring (R0) de borden waarop Brussels Airport vermeld staat. Na de juiste afrit rijdt u in een rechte weg naar het vliegveld. Brussels Airport bestaat uit een terminalgebouw van vier verdiepingen en twee pieren. De vertrekhal vindt u op niveau 3, de aankomsthal en taxi’s op niveau 2, het busstation op niveau 0 en het treinstation op niveau -1.

Pier B is onderdeel van de terminal, Pier A bereikt u via de op 24 maart 2015 geopende “Connector”. Pier B wordt gebruikt voor vluchten naar niet-Schengenlanden, Pier A voor vluchten naar Schengenlanden (A gates) en Afrika (T gates). In 2023 wordt Pier A West geopend, de westelijke verlenging van Pier A. Jaren later in 2035 moet ten zuiden van de luchthaven Pier C gereed zijn voor gebruik. Uiteindelijk is het de bedoeling om in 2040 40 miljoen passagiers te vervoeren.

Wat is de afstand van Brussels Airport naar het centrum van Brussel?
De afstand tussen Brussels Airport en het centrum van Brussel is 15 kilometer. Met de auto bent u 20 a 30 minuten onderweg tussen beide plaatsen.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Brussels Airport?
Brussels Airlines
KLM
TUI fly België
Ryanair
Vueling

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Brussels Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets vanaf Brussels Airport?
Vergelijkt u dan  Vliegtickets  van de luchtvaartmaatschappijen.

Hoeveel kost een taxi van uw voordeur naar Brussels Airport?
Heeft u een vroege vlucht vanaf Brussels Airport of reist u gewoon het liefst met de taxi naar het vliegveld dan kunt u een taxi reserveren bij een van de vele aanbieders. Een voorbeeld is ,zij bieden betrouwbaar en goedkoop luchthavenvervoer aan van uw voordeur naar Brussels Airport en weer terug.

Hoeveel kost een taxi van en naar Brussel?
Er zijn altijd voldoende taxi’s die u voor gemiddeld € 45 van Brussels Airport naar het centrum van Brussel kunnen brengen. Ook andere locaties in België zijn goed bereikbaar met de taxi. Een goedkope taxi regelt u van tevoren via TaxiTender, taxi reserveren Brussels Airport. Profiteer van duidelijke prijzen en de mogelijkheid om gratis te annuleren!

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Brussels Airport?
In de aankomsthal zijn kantoren te vinden van de volgende autoverhuur bedrijven: Hertz, Avis, Europcar, Budget, Enterprise en Sixt.  Via Rentalcars kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Hotels in overvloed

Wil je Brussel en omgeving eens goed verkennen dan heeft u wel een paar dagen nodig. De omgeving biedt uitstekende hotels in diverse prijsklasse. De beste prijzen vergelijkt u momenteel bij Hotels