Chicago, de 10 leukste dingen om te doen.

Chicago verwent haar bezoekers met hoogtepunten als cultuur, winkelen, eten en entertainment. Frank Sinatra zong het al: ‘it’s one town that won’t let you down’!

Wrigley Building

Wrigley Building

Deze twee iconische torens aan Michigan Avenue werden in de jaren ’20 gebouwd om als hoofdkantoor te fungeren voor kauwgommagnaat William Wrigley Jr.

Michigan Avenue

Michigan Avenue

De Chicago Water Tower aan North Michigan Ave is een van de weinige gebouwen die de brand van 1871 hebben overleefd. Tegenwoordig is het een galerie voor plaatselijke kunstenaars en fotografen.

The Magnificent Mile

The Magnificent Mile

De Magnificent Mile bestaat uit 13 straten aan North Michigan Avenue. Kom shoppen, heerlijk eten of genieten van de historische gebouwen.

The Loop

The Loop

Tussen de wolkenkrabbers wordt in deze wijk ‘business’ met ‘pleasure’ gemixt. Neem plaats in een restaurant, wandel langs de rivier of stort je in het nachtleven.

Chicago Picasso Statue

Foto: Howard Lifshitz@flickr (CC BY 2.0)

Chicago Picasso Statue

Picasso’s kubistische beeld van 15 meter hoog werd bij de openbaring in 1967 niet direct omarmd. Sommigen zagen er een baviaan of reuzeninsect in!

Chicago Pedway

Duizenden locals maken gebruik van deze ondergrondse paden als het weer of het verkeer problemen opleveren.

Chicago Cultural Center

Chicago Cultural Center

Dit gebouw werd in 1897 geopend als The Chicago Public Library and Civil War memorial en staat bekend om zijn koepels. Er vinden regelmatig gratis culturele evenementen plaats.

Chicago Children's Museum

Foto: Brandon O’Connor@flickr (CC BY-SA 2.0)

Chicago Children’s Museum

In dit museum graaf je naar dinosaurusbotten, leer je hoe de wolkenkrabbers in de stad blijven staan en manipuleer je water.

Chicago History Museum

Bij de tentoonstelling “Chicago: Crossroads of America” leer je alles wat er te weten is over de geschiedenis van Chicago, van haar begin als handelspost tot het huidige stadsleven.

Science and Industry Museum

Science and Industry Museum

Dit is het grootste wetenschapsmuseum in het westelijk halfrond. De ideale plek om je in de wetenschap onder te dompelen, en in het Omnimax Theater kun je fantastische films zien!