Düsseldorf Airport

Afbeeldingsresultaat voor dusseldorf airport

Adres: Flughafenstrasse 120, 40474 Düsseldorf, Duitsland
IATA-luchthavencode: DUS
ICAO-luchthavencode: EDDL
Alias: Düsseldorf International Airport

Waar ligt Düsseldorf Airport?
Düsseldorf Airport bevindt zich ten noorden van Düsseldorf en ten oosten van de Rijn rivier. Via afrit 31 Flughafen Düsseldorf van de autosnelweg A44 bereikt u het vliegveld binnen enkele minuten. De luchthaven bestaat uit drie terminals (A, B en C) en is een belangrijke basis voor de Duitse luchtvaartmaatschappijen Eurowings, Germania en Condor. Het vliegveld behoort tot de 25 drukste luchthavens van Europa, in 2017 maakten bijna 25 miljoen passagiers gebruik van Düsseldorf Airport.

Wat is de afstand van Düsseldorf Airport naar het centrum van Düsseldorf?
Düsseldorf Airport ligt op korte afstand van het centrum, met de auto doet u 20 minuten over de afstand van 9 kilometer.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Düsseldorf Airport?

  • KLM
  • Lufthansa
  • Eurowings
  • Germania
  • Condor

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Düsseldorf Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets vanaf Düsseldorf Airport? Vergelijkt u dan op vergelijk vliegtickets  de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen.

Hoe komt u met het openbaar vervoer bij Düsseldorf Airport?
Openbaar vervoer – S-Bahn en Trein (Düsseldorf)
Düsseldorf Airport heeft de luxe van een eigen treinstation (Düsseldorf Flughafen) en metrostation (Düsseldorf Flughafen Terminal / S-Bahnhof). Vanaf het treinstation enkele kilometers ten noordoosten van het vliegveld kunt u met de SkyTrain monorail bij de terminals komen, dit duurt enkele minuten. Het metrostation ligt onder Terminal C. Iedere 20 minuten vertrekt S-Bahn S11 (Düsseldorf Flughafen – Bergisch-Gladbach) van Düsseldorf Hauptbahnhof naar het vliegveld. Op zaterdag, zondag en feestdagen rijdt S-Bahn S11 iedere 30 minuten. Het vijfde station is Düsseldorf Flughafen Terminal, tevens het eindstation. De reistijd bedraagt 12 minuten, een ticket met een geldigheidsduur van 90 minuten kost € 2,80 voor volwassenen en € 1,60 voor kinderen van 6 t/m 14 jaar (Preisstufe A3). Bij de ticketautomaat moet u op zoek naar Düsseldorf Flughafen Terminal, het metrostation van het vliegveld. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling S-Bahn S11.

Vanuit Nederland kunt u met de trein van Arnhem en Venlo naar het vliegveld reizen. De reistijd van Station Arnhem naar Düsseldorf Flughafen is 1 uur en 40 minuten met de regionale trein ABR RE19 (Rhein-IJssel-Express, een keer per 60 minuten) en 1 uur en 12 minuten met de hogesnelheidstrein ICE (een keer per 120 minuten). De ABR RE19 is een rechtstreekse trein naar het vliegveld, een overstap op Duisburg Hbf is noodzakelijk als u kiest voor de ICE. De reistijd met de regionale trein van Station Venlo naar Düsseldorf Flughafen is 1 uur en 22 minuten, in dat geval moet u overstappen op Düsseldorf Hbf. Tickets voor de regionale treinen zijn een stuk goedkoper dan tickets voor de luxe ICE. Tickets voor de regionale treinen vanaf Arnhem en Venlo kosten € 15,30 per persoon (Preisstufe D). Bent u met meerdere personen (maximaal vijf) dan kunt u voordelig reizen met een SchönerTagTicket NRW, dit kost slechts € 45,00 voor de gehele groep. Meer info vindt u hier, website Deutsche Bahn.

Hoeveel kost een taxi van uw voordeur naar Düsseldorf Airport?
Heeft u een vroege vlucht vanaf Düsseldorf Airport of reist u gewoon het liefst met de taxi naar het vliegveld dan kunt u een taxi reserveren bij een van de vele aanbieders. Een voorbeeld is TaxiTender, zij bieden betrouwbaar en goedkoop luchthavenvervoer aan van uw voordeur naar Düsseldorf Airport en weer terug.

Hoeveel kost een taxi van en naar Düsseldorf?
De prijs voor een taxirit tussen Düsseldorf Airport en het centrum van Düsseldorf is € 28. Een taxi van het vliegveld naar Düsseldorf Messe kost standaard € 20. Een goedkope transfer regelt u van tevoren via Taxi2airport,

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Düsseldorf Airport?
In de centrale aankomsthal zijn de informatiebalies gevestigd van Avis, Europcar, Enterprise, Hertz, Dollar, Thrifty, Budget, Buchbinder en Sixt. De huurauto’s staan klaar in het ‘Mietwagenzentrum’ tegenover parkeergarage P7, dit is ook de plek waar u uw huurauto moet terugbrengen. Via Rentalcars kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Hotels in overvloed

Wil je Leipzig en omgeving eens goed verkennen dan heeft u wel een paar dagen nodig. De omgeving biedt uitstekende hotels in diverse prijsklasse. De beste prijzen vergelijkt u momenteel bij HotelsComined of Booking.com