Suvarnabhumi airport, Bangkok

Bangkok Suvarnabhumi Airport is het grootste en drukste vliegveld van Thailand. De luchthaven werd in september 2006 geopend en wordt daarom ook wel New Bangkok International Airport genoemd, het tweede vliegveld van de hoofdstad is Bangkok Don Mueang Airport. Vanuit Europa zijn er vele rechtstreekse en indirecte vluchten naar Bangkok Suvarnabhumi Airport, de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Thai Airways, de dochteronderneming Thai Smile Airways en Bangkok Airways. Het vliegveld bestaat uit een grote terminal met aan beide kanten een lange start- en landingsbaan.

Bangkok Suvarnabhumi Airport heeft slechts een terminal, maar wel een van de grootste in de wereld. De airport terminal heeft vijf verdiepingen die toegankelijk zijn voor passagiers, namelijk Level B (Airport Rail Link), Level 1 (Public Transportations, bus en taxi), Level 2 (Arrivals), Level 3 (Shops & Restaurants) en Level 4 (Departures).

Veel reizigers pinnen Thaise baht bij aankomst op de luchthaven en ontvangen briefjes van 1.000 Baht. Beter bestelt u thuis al THB bij het GWK. Hiermee kunt u geen tickets kopen voor de Airport Rail Link. U moet dus nog iets kopen, bijvoorbeeld een Thaise simkaart of een flesje water, om een token te kunnen kopen voor de Airport Rail Link.
Wilt u voor vertrek al Thaise baht in uw bezit hebben
Dit regelt u gemakkelijk en veilig via GWK Travelex. Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Wat is de afstand van Bangkok Suvarnabhumi Airport naar het centrum van Bangkok?
Het centrum van de stad is niet dichtbij, u moet rekening houden met een reistijd van 35 tot 50 minuten. De afstand van Bangkok Suvarnabhumi Airport naar het centrum van de stad (Democracy Monument) is 35 kilometer.

Hoe komt u van Bangkok Suvarnabhumi Airport in Bangkok?
Het meest eenvoudige en een goed betaalbare optie is een luchthaventransfer, deze boekt u al eenvoudig thuis via GetYourGuide of Viator. Op de luchthaven wordt u al opgewacht in de aankomsthal, u ziet allemaal mensen staan met naambordjes, volg de aanwijzing in uw boeking waar u deze persoon kunt vinden met uw naambordje. Het werk heel simpel.