Centrale beveiliging Schiphol, hoe werkt het?

SCHIPHOL – De luchthaven Amsterdam Airport Schiphol is overgestapt op centrale beveiliging. De luchthaven gebruikt vijf grote centrale controlepunten. De 130 controlelanes aan de gates zijn nu niet meer nodig. Met deze vernieuwing kunnen reizigers op een efficiëntere wijze door de security en er ontstaat meer ruimte op de pieren.

Schiphol-topman Jos Nijhuis sprak bij de opening over een belangrijke mijlpaal in de vernieuwing van de terminal. Er is nu meer comfort voor de reiziger en een efficiënter proces voor de luchtvaartmaatschappijen. Tijdens de verbouwing is Schiphol gewoon door blijven draaien. Hinder voor passagiers en personeel was onvermijdelijk bij de verbouwing.

Op de luchthaven is in vertrekhallen 2 en 3 een extra verdieping gebouwd om ruimte te maken voor de nieuwe controlepunten. Op de pieren E, F en G is een extra laag gebouwd om verschillende passagiersstromen van elkaar te kunnen scheiden. Schiphol beschikt nu in totaal over drie controlepunten voor vertrekkende en twee voor transfererende passagiers. Naast het bieden van meer comfort en efficiency anticipeert Schiphol hiermee tevens op de groei van de luchtvaart, toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Bron: luchtvaartnieuws, door: Rob Somsen

Nieuwe security-service op Schiphol in gebruik - YouTube

Centrale security Schiphol