Miami: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Deze metropool in Florida is een pastelgekleurd paradijs waar het strandleven en de partyspirit hoogtij vieren. Kom mensen kijken in Miami – en dieren!

Fisher Island

Fisher Island

Op een boottour kun je dichtbij Fisher Island komen, het rijkste hoekje van Amerika. Hier vertoeven supersterren en megamagnaten.

Miami Seaquarium

Foto: LEONARDO DASILVA@ Flickr (CC BY 2.0)

Miami Seaquarium

“Flipper” werd hier, in het oudste aquarium van de V.S. opgenomen, maar er zijn meer wezens te zien in het Miami Seaquarium.

Gator Park

Gator Park

Uiteraard bezoek je Gator Park voor de alligators, maar tijdens een ritje op een ‘airboat’ zie je veel meer: slangen, schildpadden en exotische vogels!

Miami Museum of Science

In 2015 is het voornaamste wetenschapsmuseum van Miami heropend. En zoals het een museum in Miami betaamt, zijn hier ook dieren – check de roofvogelafdeling!

South Beach

South Beach

Dit is de buurt in Miami die als eerste werd ontwikkeld, en het is typisch, tsja – Miami! Bewandel de beroemde Ocean Drive en bezoek South Beach, nog altijd een van de beste stranden in de stad.

Vizcaya Museum & Gardens

Vizcaya Museum & Gardens

Dit landgoed was ooit van een particulier en heette Villa Vizcaya. Tegenwoordig is het open voor het publiek, dat al rondwandelend verzonken raakt in droompjes over het winnen van de loterij…

Miami Children's Museum

Foto: Marc Averette @Wikipedia (CC BY 3.0)

Miami Children’s Museum

Een ideale plek voor het gezin, met tentoonstellingen gericht op kinderen (maar ook leuk voor mensen met een jonge geest!).

Zoo Miami

Zoo Miami

Het klimaat in Miami heeft de enige tropische dierentuin in de V.S. mogelijk gemaakt. Voor een klein prijsje mag je de giraffes voeren!

Miami Beach Architectural District

Miami Beach Architectural District

Deze historische wijk in Miami Beach wordt soms wel de art-decowijk genoemd. Drie keer raden welke architectonische stijl hier domineert!

Bass Museum of Art

Foto: Phillip Pessar @Flickr (CC BY 2.0)

Bass Museum of Art

In het voormalig bibliotheekgebouw van Miami Beach wordt kunst van de renaissance tot nu tentoongesteld, in de belangrijkste galerie van de stad.

Wanneer gaan?

Het basketbalteam heet niet voor niets Miami Heat. In Miami heerst een tropisch klimaat: warm is het altijd. ’s Zomers kun je rekenen op stormen, en het orkaanseizoen loopt van juni tot november. In de winter kun je gewoon doorbakken op het strand!

Hoe veel dagen?

De beste attracties in Miami Beach kun je in 3 à 4 dagen langsgaan, maar als je meer van de stad en/of de Everglades wil zien, heb je minstens een week nodig.

Hoe veilig is het?

Tony Montana zul je niet gauw tegenkomen – Miami is over het algemeen veillig. Toch zijn er delen die je als toerist liever wil vermijden, zoals Biscayne Boulevard, Liberty City, Opa-Locka en Overtown. Downtown kun je wel gaan, maar blijf alert, vooral in de avond.